Кінофільми

2020-03-24

Кінофільми, що допомагають зрозуміти реакції на фрустрацію, стрес і травму і знайти слова для висловлення почуттів і розради

Іноді мистецтво і культура допомагають нам знайти слова для того, щоб висловити невимовне. Допомагають відчути причетність розтопити самотність. Дивіться кіно разом з дітьми, колегами і друзями. Відчувайте, думайте і знаходьте нові рішення. Приємного перегляду і цікавих ідей.

1. «Заборонені ігри» (фр.Jeuxinterdits) – фільм Рене Клемана, випущений в 1952 році.

Екранізація роману Франсуа Буає «Таємні ігри» (фр. Lesjeuxinconnus, 1947). Лауреат премій «Золотий лев» і «Оскар». В основу фільму покладена історія маленької дівчинки, яка втікає з-під бомбардувань у Парижі, яка втратила батьків. Показані архетипічні механізми опрацювання травми.

https://filmix.co/drama/19697-zapreschennye-igry-jeux-interdits-1952.html

2. Саммерхілл. Режисер Джон Істер, 2008 рік.

В основу фільму покладена історія реальної , створеної 1921 року і розташованої в містечку Лейстоні в Саффолку експериментальної школи «Саммерхілл». ЇЇ засновник, Олександр Нілл, автор унікальної методики виховання дітей на основі самоврядування. Школа повністю управляється учнями і славиться своїми досягненнями.

Педагоги і діти живуть душа в душу, в школі панує повна гармонія і освітня, і виховна. Противники цього шкільного експерименту, які називали школу не інакше як «роби-що-хочеш», робили неодноразові спроби її закрити. Однак учителі разом зі своїми учнями (як колишніми, так і нинішніми) відстояли право на існування своєї школи. Адже її заслугою давно стали здорові та вільні діти, чия життя не зіпсоване страхом і ненавистю.

https://www.youtube.com/watch?v=dLZFKyyh-0Q

Кiлькiсть переглядiв: 268

Коментарi