• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • До 100-річчя від дня народження В.Сухомлинського

До 100-річчя від дня народження В.Сухомлинського

2018-04-04

/Files/images/DSC05387.JPG

«Вчительська професія, - це людинознавство, постійне, те, що ніколи не припиняється, проникнення у складний духовний світ людини. Чудова риса – постійно відкривати в людині нове, дивуватися новому, бачити людину в процесі її становлення – один із тих корінь, які живлять покликання до педагогічної праці».

(В. Сухомлинський)

До 100-річчя від дня народження В.Сухомлинського в бібліотеці Трьохізбенської ЗОШ І-ІІІ ступенів відкрилась виставка «Спогади про Сухомлинського».

Талант і творчий пошук. Саме ці якості характеризували видатного педагога, письменника і публіциста. Про його життєвий і творчий шлях написано чимало. Це передусім книги «Добротворець» І.Цюпи, «Дума про вчителя» І.Драча, «Повість про вчителя Сухомлинського» В.Тартаківського, «Світ маленьких гуліверів» В.Князюка, «Павлиш. Продовження легенди» К.Григор’єва і Б.Хандроса та ін. Поети присвятили йому свої вірші й поеми. Про нього видруковано багато статей у періодичній пресі, створено науково-популярні й документальні фільми.

Віддавши своє серце дітям, Василь Олександрович разом з колективом Павлиської школи впровадив у педагогічну практику гуманістичні засади, в основі яких – любов, повага, доброта, чуйність і довір’я до учня, глибоке і всебічне вивчення особистості школяра.

Пошуки і знахідки, думки і досвід В.О.Сухомлинського допомагають учителям успішніше здійснювати перебудову школи.

Виставка для вчителів і батьків, учнів, широкого читацького загалу.

Кiлькiсть переглядiв: 349

Коментарi